Passa al contingut principal

LLEIS DE GESTALT

LLEIS DE GESTALT

Les lleis de Gestalt son unes teories que demostren que el cervell humà organitza els elements percebuts en forma de configuracions o gestalts. Transforma el que rep en quelcom nou, creat a partir dels elements que ha percebut per fer-ho coherent. 


Tenim 6 lleis

1. Llei de figura i fons: depenent de com vulguis mirar el fons, veuràs una figura/silueta o una altra.

      


2. Llei de la bona forma: consisteix en organitztar els elements rebuts en formes lo més simples possibles.




3. Llei del tancament: llei en la qual el nostre cervell tendeix a tancar o acabar les figures i imatges que veu.




4. Llei de contrast: la posició relativa dels diferents elements de la imatge incideixen sobre l'atribució de qualitats d'ells mateixos, com per exemple el tamany.

 


5. Llei de similitud: la nostra percepció tendeix a associar els elements que tenen propietats semblants, com pot ser la forma, el color, la direcció. En la primera imatge ens fixarem abans i veurem abans les columnes que les files, en canvi a la segona ens fixarem abans en les files que en les columnes.

  

6. Fenòmen PHI: ens permet veure un moviment en imatges fixes i aparenta ser un "video".

   

7. Llei de proximitat: relacionem elements que es troben a prop i els considerem com un grup, quan realment són elements solitaris.

                                            

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

WEBQUEST SOBRE EL MÓN DEL CÒMIC

WEBQUEST SOBRE EL MÓN DEL CÒMIC STAN LEE: Escriptor, guionista, actor ocasional, editor i productor americà, cocreador de superherois clàssics de Marvel Comics en la dècada de 1960. Stan Lee va introduir així la complexitat de caràcter i personalitat en el món del gènere superheroic. A més a més va ser durant anys el cap de Marvel Comics. YELLOW KID: Va ser un còmic creat al 1895 per Richard Felton, publicat per primera vegada al diari New York World. Aquest còmic explica la història d'un nen vestit de groc que representa la forma de vida de les persones de classes socials més baixes d'aquella època. The Yellow Kid va ser el primer còmic que incorporava bafarades amb el text escrit dins i el relat apareixia sencer mitjançant una seqüència d'imatges consecutives. BUCK ROGERS: És una sèrie de televisió nord-americana d'aventures i ciència-ficció produïda per Universal Studios. La sèrie es va emetre durant dues temporades, entre 1979 i 1981, i l'episodi pilot es va est